Yoga Sivananda

STILTE IN VERBINDING: WINTER IN ORVAL

Kom tot jezelf en ontdek wat de stilte jou brengt.

Hoe zou het voor je zijn om in de wonderlijke winter met de stilte in jezelf te verbinden samen met een groepje gelijkgestemden in de Abdij van Orval?

De geborgenheid en de stilte van de abdij is een ideale plek om te focussen op stilte, rust, vertraging, natuur en verbinding. Je wordt aangemoedigd om te doen wat goed voor jezelf voelt. Zie het als een verbindende ontdekkingsreis naar jezelf.

Petra Elberse yogadocent en levenskunstenaar en Griet De Keyser Do-In Yogadocent en verbindend natuurcoach kijken er naar uit jullie te mogen ontvangen. Ze bieden je een afwisselend programma aan, een mooie mix van yoga, stilte, meditatief zijn en bewegen in de natuur, alsook creatieve workshops zoals soulcollage.

We verwelkomen we je graag in de Abdij van Orval van 3 januari tot en met zaterdag 6 januari 2024.

Integrale Yoga
Integrale Yoga is een holistische benadering van yoga die is ontwikkeld door Sri Aurobindo en zijn volgeling, The Mother (Mirra Alfassa). Deze praktijk omvat fysieke asana’s, ademhalingsoefeningen, meditatie en spirituele filosofie. Het doel van Integrale Yoga is niet alleen fysieke gezondheid, maar ook spirituele groei en bewustwording. Het benadrukt de eenheid van alle aspecten van het leven en moedigt aan om het spirituele in het dagelijks leven te integreren.

Do-In Yoga
Do-In Yoga is een oude Japanse praktijk die zich richt op het balanceren van de energiestromen in het lichaam door middel van zelfmassage, strekkingen en hara ademhaling. Het doel is om de vitale levensenergie, bekend als “Ki” in het Japans te harmoniseren en de gezondheid te bevorderen. Do-In Yoga combineert fysieke houdingen met innerlijke meditatie, waardoor het zowel lichaam als geest versterkt en ontspant.

Meditatie
Meditatie is de kunst van innerlijke stilte en bewuste aanwezigheid. Tijdens onze retraite zul je de gelegenheid hebben om deze eeuwenoude praktijk te omarmen. Meditatie stelt je in staat om de gedachtestroom tot rust te brengen, diep in jezelf te kijken en innerlijke rust te vinden. Het is een moment van zelfreflectie en hernieuwde energie, waarbij je kunt luisteren naar de fluisteringen van je ziel en in harmonie kunt komen met je innerlijke zelf.

Allium

Stiltewandelingen in de natuur
Een stilte wandeling is een meditatieve praktijk waarbij deelnemers de natuur verkennen in volledige stilte. Deze ervaring biedt een kans om diep te reflecteren, de natuur te waarderen en innerlijke rust te vinden. Het ontbreken van gesproken woorden opent ruimte voor mindfulness en een diepere verbinding met zowel de omgeving als de eigen gedachten en gevoelens.

Soulcollage, wat heeft jouw hart je te vertellen?
Soulcollage is een leuke, zachte en creatieve methode om meer over jezelf te ontdekken en dichter bij jezelf te komen. Je luistert naar de taal van je hart en laat je verrassen door de boodschap van je SoulCollage kaarten. Zo maak je contact met de speelse en wijze delen in jezelf. Dit alles draagt op een holistische wijze bij aan je welzijn om zo meer harmonie, eenheid en verbinding te ervaren in jezelf.

Maya wijsheid
Maya wijsheid is gebaseerd op de oude wijsheid van de Maya’s uit Midden Amerika, toegankelijk gemaakt voor de tijd waarin we nu leven.

Soul collage

De oude Maya’s waren een hoog ontwikkeld volk en hadden veel kennis van astronomie en tijd. Zij gebruiken verschillende kalenders, die je kan zien als spiralen. Wanneer we ons verdiepen in de kalenders en levenswijze van de Maya’s kunnen we daar van leren hoe we lichter en vervuld kunnen leven, hoe we beter afgestemd kunnen zijn op onszelf en ons bewuster kunnen zijn van de kansen en mogelijkheden die voorbij komen.

Zo raken we meer afgestemd op wat we diep vanbinnen al weten en leren we daarop vertrouwen. We vinden de weg naar binnen: naar onze eigen kern en wijsheid.

Intuïtief
Er is ruimte voor wat zich intuïtief aandient vanuit het samenzijn. Leuk om te weten is dat zowel Petra als Griet intuïtief werken en zich sterk verbonden voelen met de natuur. De natuur rondom de abdij van Orval is werkelijk prachtig.

Daarom verbinden we graag met de natuur en met onze eigen natuur. Naast de natuur, de stilte, rust, vertraging en verbinding ligt onze focus ook op doen wat goed voor je voelt.

Vrij aanbod
Er is ook vrije tijd om op jezelf te zijn. Je bent vrij om aan de vespers van de abdij deel te nemen of op jezelf in de natuur te gaan. De omgeving is prachtig om te wandelen.
Je bent vrij om aan eender welk aanbod van ons deel te nemen. Een bezoek aan de abdijwinkel kan ook de moeite waard zijn met een ruime keuze uit boeken, kaarten, een Orval’s kaas, Trappist of …

Over de begeleiders

Petra Elberse

Petra Elberse, yogadocent en levenskunstenaar, ondersteunt je met liefde op je reis naar een licht en vervullend leven. Zij vertrekt daarbij vanuit haar eigen levenslessen en ervaringen O calor humano (de menselijke warmte) en de verbinding met de natuur. Zij deelt die reis heel graag met jou. De vele kleurrijke ontmoetingen en de support van haar leraren op haar ontwikkelings- en bewustzijns pad vervullen haar met dankbaarheid. Het bracht haar tot waar ze nu is : being enough, de acceptatie van wat er is en een gevoel van vrede en rust. Zij deelt heel graag deze levensinzichten met jou via integrale yogalessen, Mayawijsheid en Soulcollage workshops. Meer over Petra lees je op www.joiavida.be

Griet De Keyser

Griet De Keyser is Do-In yoga docent, intuïtief natuurcoach en mindfulnesstrainer. Voor ze startte met haar eigen yogapraktijk werkte Griet 34 jaar als verpleegkundige. Vanuit haar eigen zoektocht naar innerlijke vrijheid en een lichter leven doorliep ze allerlei opleidingen rond innerlijk werk en bewustwording.  Bovendien zet zij al haar ervaring en kennis graag in om jou te helpen ontspannen en in balans te komen. Zij doet dit met behulp van Do-in yoga, een discipline die zich baseert op de Oosterse filosofie en de 5-elementenleer en nauw verbonden is met de natuurelementen. Anders gezegd: alles komt samen, hoofd, hart en hara op één lijn. Nog meer weten over Griet https://www.grietdekeyser.nu/over-mij/

Allium

Praktisch

 • locatie: Abdij van Orval, Orval 1, 6823 Florenville
 • van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 januari 2024
 • aankomen vanaf 14 uur, welkom en opening om 16 uur, einde voorzien op zaterdag na de lunch
 • Kamer: je beschikt over een eigen kamertje met warm en koud stromend water.
  keuze maaltijden – met of zonder vlees of met vis niet inbegrepen: handdoeken en beddengoed
 • wifi
 • voor mannen en vrouwen van alle leeftijden
 • je wilt graag de tijd nemen om te verbinden met de stilte in jezelf, met elkaar
 • Prijs: 450 euro, alle begeleiding, overnachting, maaltijden incl koffie , thee, water en fruit inbegrepen.
 • wc en douche op de kamer: 40 euro extra
 • Na inschrijving ontvang je een uitnodiging tot betaling en een contract dat je ondertekend terugstuurt. Na betaling en ondertekening contract is jouw inschrijving definitief.
 • de plaatsen zijn beperkt.
 • Vragen of inschrijven? Neem contact op met Petra Elberse: petra.elberse@me.com

Vier het nieuwe jaar met bezinning tijdens onze Nieuwjaarsvierdaagse, waarbij we de energie van de Twaalf Heilige Nachten omarmen. Verstil, herbron en verbind jezelf met de natuur in de prachtige omgeving van de Abdij van Orval. Ervaar stilte, meditatie, yoga en rituelen die je innerlijke groei bevorderen. Laat de magie van deze periode je inspireren voor een stralend nieuw begin.

Sluit je aan bij onze bijzondere reis en verwelkom het nieuwe jaar met hernieuwde energie en inzicht.

Namaste.

Allium